4


Ik draaide me om en zag Rik die naar mij keek. Oh, dacht ik, Rik is zeker niet zo blij. Ik vermoedde dat Rik iets voor mij voelde maar waarschijnlijk had hij dat nooit tegen mij gezegd, omdat hij wist dat ik niet hetzelfde voor hem voelde. Ik liep naar hem toe. 
' Rik, onze bestelling is klaar. Wat heb je besteld?' vroeg ik. Terwijl ik met Ethan sprak, had Rik al besteld. Hij wist dat ik caneloni zonder vlees wilde. 
'Ik heb tonijn besteld en caneloni voor jou', zei Rik. 'Waarover ging het allemaal? Je had niet bij de deur moeten staan.' 
Hij was duidelijk geïrriteerd. Vandaag leek het of ik iedereen irriteerde.
'Ik heb zijn telefoonnummer gekregen', antwoordde ik met een tikje blijheid.
-        Ga je hem bellen?
-        Nee.

De waarheid was dat ik die man graag weer wilde zien, maar mijn kleine stem zei dat ik dit beter niet aan Rik kon vertellen. Misschien was dit een van de weinige keren in mijn leven dat ik zo had gelogen. Ik wist dat Rik dit nooit zou goedkeuren.

-        Ethan! Wat heeft ze gezegd? zei Aarón.
-       Ze heeft ons niet gehoord; maak je geen zorgen. Trouwens, ik heb mijn telefoonnummer aan haar gegeven.
-        En waarom zou ze jou bellen?
-        Ze belt wel...
-        Je denkt dat je zo slim bent, maar je hormonen hebben je overgenomen! Ben je Ursula al vergeten?

Ethan trok zich terug. Ursula was een pijnlijke herinnering en Aarón raakte iets diep in hem. Hij probeerde al een tijdje haar te vergeten maar Aarón nam vaak de gelegenheid om hem aan haar te herinneren.

 

 


Select language

Search

Test your knowledge

How good is your Dutch?

28 questions on Dutch language and culture

Klik hier voor de taaltest

Click here to test your knowledge.

Cultural differences

During the lessons we are, of course, sensitive to cultural differences. It is often not just a question of how you say something, but what you say in which situation!

More information?

If you are interested in any of the Plezier in taal courses, please send an email to mail@plezierintaal.nl or call me on 06 (31) 16 51 00 78 for further information.