44

Evelien en Ana wandelden op de Barceloneta-boulevard. Het was zonsondergang maar het strand zat nog vol met badgasten die de mogelijkheid gebruikten om af te koelen na een warme dag.

Terwijl de obers van de restaurants de aandacht probeerden te trekken van degenen die langswandelden, speelde het gefluister van de golven die braken op het strand de achtergrondmuziek. Een paar muzikanten bereidden zich voor om te spelen. De fietsers en rollerskaters omzeilden met grote behendigheid de wandelaars.

-  Zullen wij gaan zwemmen en daarna een broodje met een biertje nemen?, zei Ana tegen Evelien die in gedachten verzonken was.

-  Wat zeg je?

-  Of wij even gaan zwemmen en daarna een broodje gaan eten!

-  Ja, natuurlijk.

Ana kleedde zich snel uit en sprong ongeduldig in het water. Met uitgestrekte armen bevrijdde ze zich van haar lichaamsgewicht. De zee wiegde haar lichtjes en de stroming leidde haar naar het strand. Toen ze naar Evelien keek verblindde de zon haar en een golf sloeg haar tegen de grond. Ze stond op en ging uit het water terwijl ze weer controle kreeg over haar eigen lichaam. Evelien vouwde, half gekleed, haar kleding op met extreme precisie.

Ga je niet het water in?

-  Ja natuurlijk, maar alsjeblieft, wat weet je van nummer 42?

-  Als ik het je vertel, ga je dan het water in?

-  Ja.

-  Het komt uit een boek dat The Hitchhiker's Guide to the Galaxy heet , is het antwoord op je vraag. Iedereen kent het behalve jij natuurlijk. Het is een sciencefictionboek. Ik weet zeker dat iemand die op de cyberafdeling van de politie werkt het wel kent. Ken je niemand die daar werkt?

-  Ja. Ik weet iemand. Het zijn rare mensen, niet heel communicatief.

-  Ga naar een van die kerels en vraag of ... Wat doe je met je mobiel? Ga je nu bellen?  

Hallo. Met agent Prado. Kan je me doorverbinden met Montana van de cyberafdeling?

-  Met Montana.

-  Met agent Prado. Ik heb je hulp nodig. Ken je een boek dat The Hitchhiker's Guide to the Galaxy heet? In dat boek komt een getal voor - 42 - weet je er iets van?

-  Is dat een grap? Iedereen kent het behalve jij, maar ik heb het boek niet hier bij me. Ik heb het thuis.

Kan ik het even lenen? Kan ik het bij je thuis ophalen?

-  Ik heb een beter idee. We kunnen elkaar ergens ontmoeten en een hapje gaan eten. Ik zal het boek meenemen. Wat vind je ervan?

 


Select language

Search

Test your knowledge

How good is your Dutch?

28 questions on Dutch language and culture

Klik hier voor de taaltest

Click here to test your knowledge.

Cultural differences

During the lessons we are, of course, sensitive to cultural differences. It is often not just a question of how you say something, but what you say in which situation!

More information?

If you are interested in any of the Plezier in taal courses, please send an email to mail@plezierintaal.nl or call me on 06 (31) 16 51 00 78 for further information.