Over Celia Tome Marti

We richtten ons op zakelijke schrijfvaardigheid, maar tot mijn grote verrassing leverde Celia ook elke week een aflevering in van een mysterieus, romantisch en ook spannend vervolgverhaal dat ze aan het schrijven was. Ze maakte ook haar huiswerk natuurlijk wel en bracht zakelijke e-mails mee, die ze naar haar cliënten had geschreven. Celia werkt bij Swets Information Services in Lisse. Ze kreeg een individuele taaltraining schrijfvaardigheid van 30 uur, omdat ze voor haar werk in het Nederlands moet corresponderen met haar zakelijke contacten.

Celia

Celia is in 1967 geboren in Barcelona en heeft tot haar twintigste in het centrum van deze bruisende stad gewoond. Nadat ze klaar was met een 5-jarige HBO-opleiding op administratief gebied raakte ze bevriend met een paar Nederlanders. In 1989 besloot ze haar vrienden achterna te reizen naar Nederland, het avontuur tegemoet. Toen ze net in Nederland was, heeft ze gedurende twee jaar, twee uur per week,een cursus Nederlands van de Gemeente gevolgd. Daarna heeft ze meegedaan aan een groepscursus Nederlands, die door Swets is ingekocht bij Plezier in Taal. In deze training werd veel aandacht besteed aan schrijfvaardigheid. Celia’s spreekvaardigheid was toen al op een hoog niveau.

‘En, heb je nog wat voor me?’ vroeg ik zodra ik haar zag, want ze hield de spanning er wel in met haar verhaal. Ik hoop dat jij net zo naar de volgende aflevering uitkijkt als ik deed. Ik ben trouwens benieuwd hoe het verhaal afloopt, want het eind heb ik nog niet te zien gekregen.

Veel leesplezier,
Jos van Craaikamp

Feuilleton: De kleine stem
Door Celia Tome Martí
© Celia Tome Marti


Selecteer taal

Zoeken

Test je kennis

Hoeveel weet je al van de Nederlandse taal?

28 vragen over de Nederlandse taal en cultuur.

Klik hier voor de taaltest

Klik hier om je kennis te toetsen.

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.