Caroline G.

Hoewel ik al een tijd in Nederland woon, vond ik het heel moeilijk om Nederlands te leren. Nederlanders spreken graag Engels en schakelen snel op Engels over zodra ze een accent horen. Ik kon me wel redden met het kleine beetje Nederlands dat ik had opgepikt, maar voor mijn werk en privé moest ik toch echt mijn luister- en spreekvaardigheid verbeteren. Na een lange dag werken, had ik zowel de energie als motivatie niet meer om zelfstudieboeken te gebruiken.

Toen kreeg ik op mijn werk de gelegenheid om Nederlandse les te krijgen en ik had het geluk om Jos als lerares te krijgen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik altijd naar haar lessen uitkeek. Jos had snel in de gaten waar de lacunes in mijn kennis zaten en we gebruikten boeken, dvd’s, woordspelletjes en conversatie om de regels voor zaken als woordvolgorde op een natuurlijke manier te leren hanteren. We hebben heel veel plezier gehad tijdens de les, terwijl we wel steeds aan het leren waren. Jos is een van die docenten die je bijblijft; ze houdt veel van de Nederlandse taal en geeft met veel enthousiasme haar kennis door. Zij is trots op de vorderingen van haar cursisten. Ik heb mezelf verbaasd door te slagen voor het examen NT2 II nadat ik les van Jos had gehad.

 


Selecteer taal

Zoeken

Test je kennis

Hoeveel weet je al van de Nederlandse taal?

28 vragen over de Nederlandse taal en cultuur.

Klik hier voor de taaltest

Klik hier om je kennis te toetsen.

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.