Nieuws

Wil je weten hoe goed je Nederlands al is?

…omdat je het examen Nederlands als 2e taal (NT2) deel I of II wilt doen.
…omdat je toch nog je kennis van het Nederlands wilt opfrissen, hoewel je dit examen al gehaald hebt?
…omdat je gewoon interesse hebt in de Nederlandse taal. Het NT2-examen wil je niet doen.

Als je Nederlands kunt lezen (vanaf niveau A2/B1) doe dan even de nieuwe gratis Taaltest Nederlands van Plezier in taal. Ga er even voor zitten – de test bestaat uit 54 vragen en duurt ongeveer 45 minuten - en daarna weet je precies hoe goed je al bent in Nederlands. In deze test komen 22 grammatica-onderwerpen aan bod en er zijn ook 8 vragen bij over pragmatiek, oftewel: hoe zeg je iets in het Nederlands? Aan het eind van de test zie je hoeveel vragen je goed hebt beantwoord en dat niet alleen ... Als je op een leuke en interessante manier je niveau wilt verbeteren, kijk dan even naar de speciaal voor jou aanbevolen lessen. Voor een paar euro per les kun je díe lessen downloaden die je nodig hebt. Je kunt onder ‘Lesmateriaal’ alle* 26 lessen vinden die corresponderen met de vragen van deze test: 22 lessen over een grammaticaal onderwerp en 4 over pragmatiek.

Wil je alleen de gratis test doen en weten hoe goed je al bent? Dat is ook prima. Je krijgt je resultaten meteen in beeld na de test en je hoeft niet eerst in te loggen.

Veel succes en veel plezier!

*De volgende lessen ontbreken nog, maar je kunt ze binnenkort verwachten op deze site:

  • Les 9    Vlieg je met me mee? (het separabele verbum)
  • Les 16 Het zou vandaag droog blijven (zullen – zouden)
  • Les 17 Er wordt op de deur geklopt (passieve vorm)

Selecteer taal

Zoeken

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.