Over Plezier in taal

Over Plezier in taal

Plezier in taal is een jong bedrijf met veel ervaring. In een veilige, vriendelijke omgeving help ik buitenlandse mensen hun problemen met de Nederlandse taal en cultuur te overwinnen. Mijn kracht ligt in het feit dat ik me goed kan inleven in de situatie van de cursist. Ik heb veel plezier in taal en in de interactie met mijn cursisten, en ik weet dat plezier goed over te brengen op mijn cursisten. Vandaar dat ik mijn bedrijf in 2008 Plezier in taal  genoemd heb. Mijn trainingen stoppen niet bij het leren van de taal. Ik besteed ook veel aandacht aan cultuurverschillen en aan hoe de cultuur tot uiting komt in de taal. Daarnaast geef ik ook praktische informatie over Nederland.
De meeste trainingen geef ik in-company. Dit heeft als voordeel dat de cursisten geen tijd kwijt zijn met reizen en hun werk snel kunnen hervatten en dat ik een goede indruk krijg van het bedrijf en de training daar goed op kan afstemmen. In overleg kan ook gekozen worden voor een andere locatie.
Naast taal- en cultuurtrainingen Nederlands geef ik ook taaltrainingen Frans en bemiddel ik voor andere talen. Daarvoor kan ik een beroep doen op uitstekende docenten met wie ik samenwerk.

Wie ben ik?

josIk heb 19 jaar lang met veel plezier taal- en cultuurtrainingen Nederlands en Frans verzorgd voor het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) in Amsterdam. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig ondernemer. Na mijn studie Franse Taal- en Letterkunde en Algemene Taalwetenschap, heb ik een postdoctorale opleiding Nederlands als Tweede Taal gedaan aan de UvA/Hogeschool van Amsterdam.

 

Bovendien heb ik een groot aantal cursussen en trainingen gevolgd o.a. op het gebied van Frans, Spaans, IT en interculturele communicatie. Ik heb ervaring met cursisten van over de hele wereld. Wat mijn talenkennis betreft: Engels, Frans en Nederlands beheers ik vloeiend, en Spaans en Duits op een intermediate niveau.

Jos van Craaikamp


Selecteer taal

Zoeken

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.