Managementtraining NT2

Voor de manager die weinig tijd heeft voor een cursus Nederlands en ook weinig tijd voor conflicten die voortkomen uit taalproblemen en cultuurverschillen.

Je hebt geen tijd om elke week 2 uur aan Nederlandse les te besteden. Je vindt het prettig dat vrijwel iedereen op het werk Engels spreekt … met jou.

Nu je een half jaar in Nederland bent, begint het je wel te storen dat je je medewerkers alleen begrijpt als ze met jou praten. Je verstaat er niets van als ze onder elkaar praten. Het is de bedoeling dat de vergadering in het Engels is als jij erbij bent, zodra er een ‘onderonsje’ in het Nederlands is, voel je je erg buitengesloten. It’s lonely at the top.

 

In je eigen land (Groot-Brittannië, Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië) ben je gewend dat jij, de manager, je beslissingen en die van de board meedeelt tijdens de vergadering. Dat doe je in Nederland dus ook, maar wat lopen die vergaderingen toch vreselijk uit. Iets wat in een half uurtje gepiept is in jouw land, duurt hier twee uur. Hoe komt dat? Waar komt dat vandaan? Kun je er iets aan doen?

 

In de Managementtraining NT2 van Plezier in taal krijg je antwoord op deze en nog veel meer kwesties waar je in Nederland tegenaan loopt. Zo bespaar je tijd. Je hebt geen tijd voor een training van eenmaal per week 2 uur? Misschien kun je je wel vrijmaken voor een intensieve training van een hele week, zodat je je straks minder buitengesloten zult voelen en tijd zult besparen door problemen die hun wortels hebben in cultuurverschillen te voorkomen.

 

Meer weten? Kijk dan even bij cursusinformatie of neem contact met mij op.

 

 


Selecteer taal

Zoeken

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.