Voorbereiding op het landelijk NT2 examen

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met een landelijk NT2-diploma.

 

Wil je je voorbereiden op het staatsexamen NT2? Je kunt hiervoor een individuele examentraining volgen bij Plezier in taal. Een andere mogelijkheid is om zelf alvast aan de slag te gaan. Op deze site vind je een gratis grote taaltest van 54 vragen over de 22 belangrijkste grammatica-onderwerpen. Er zijn ook 8 vragen bij over pragmatiek, dat wil zeggen: hoe zeg je iets in het Nederlands?

Hier kun je mee beginnen als je het NT2 examen deel I of II wilt doen:

  1. Doe de taaltest op deze site. Aan het eind van de test zie je meteen hoeveel vragen je goed hebt beantwoord. Maar dat is niet alles, je krijgt nog meer informatie ….
  2. De vragen corresponderen met 26 lessen: als je klaar bent met de test krijg je een overzicht van de lessen die voor jou goed zijn om te doen als je je niveau wilt verbeteren. Heb je bijvoorbeeld de vragen niet goed beantwoord die gaan over het perfectum van regelmatige verba? Dan wordt jou les 12 Soft ketchup aanbevolen.
  3. Daarnaast is het belangrijk om goed te oefenen met de gratis voorbeeldexamens van het College voor Examens. https://www.cve.nl/item/voorbeeldexamens_en
    Het is wel zo dat je niet weet of je veel grammaticale fouten hebt gemaakt wanneer je deze voorbeeldexamens alleen doet, zonder begeleiding. Bovendien weet je misschien ook niet hoe je je grammaticale kennis kunt verbeteren. Daarom is het fijn dat je hiervoor bij Plezier in taal terecht kunt.

Meer informatie over het staatsexamen NT2 vind je op de site van de ib-groep: www.ib-groep.nl.

Veel succes en veel plezier bij de voorbereiding!

 

 

 


Selecteer taal

Zoeken

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.