6


-  Is het eten lekker, Ana? vroeg Rik.
-  Ja.
 
Maar er kwam niemand naar buiten. Rik begon te praten maar ik luisterde weer niet. Ik kon alleen aan Ethan denken. Hij zat als een splinter vast in mijn gedachten. Ik voelde zijn afstand en een oude wond ging opeens open. Ik had zo vaak dat lege gevoel dat ik iets miste.
 
We waren al klaar met eten en ik had het nog niet beseft.
-   Zullen we de rekening vragen? vroeg Rik. Ana, hoor je me?
-    Oh, jazeker.
 
Aaron kwam naar ons toe toen Rik hem riep. Ik wilde aan hem vragen of Ethan nog aanwezig was, maar ik deed het niet. Ik weet niet waarom ik dat niet deed, omdat wat ik graag wilde was ... We betaalden Aaron en op de achtergrond hoorden we Norah Jones zingen.  
 
We stapten op onze fiets en begonnen te fietsen tussen de hoge bomen die met een dansende beweging, boven ons hoog in de lucht probeerden hun vrijheid te ontdekken. Wij verdwenen in de verte op onze fiets.
 
Ik hoorde de telefoon rinkelen. Met een duf hoofd stond ik op en nam de telefoon op. 
 


Selecteer taal

Zoeken

Test je kennis

Hoeveel weet je al van de Nederlandse taal?

28 vragen over de Nederlandse taal en cultuur.

Klik hier voor de taaltest

Klik hier om je kennis te toetsen.

Cultuurverschillen

Natuurlijk hebben we tijdens de trainingen ook oog voor verschillen in cultuur. Dus je leert niet alleen hoé je iets zegt in het Nederlands, maar ook wát je zegt in een bepaalde situatie.

Meer weten?

Ik stel het zeer op prijs als je contact met mij opneemt. Vul hiervoor het contactformulier in. Je kunt me ook bellen op nummer 06-16 51 00 78.